Hankkisinko polkupyörän?

Niinhän se on, että kevät ja pyöräilysäät ovat tulossa. Hitaasti, mutta varmasti. Moni on varmasti kysynyt itseltään otsikossa esittämäni kysymyksen. Itse olen jo vakuuttunut polkupyöräilyn hienoista puolista kävelemiseen tai hevoskyytiin verrattuna, mutta tiedän olevan paljon ihmisiä jotka eivät vielä ole polkupyöräilyyn innostuneet, tai jotka ehkä ovat ajatelleet polkupyörän hankkimisen olevan liian hankalaa. Olen koonnut heidän avukseen tällaisen pienen lukupaketin, jolla tietämätönkin pääsee takuulla alkuun pyöräilyharrastuksessa.

Ensimmäinen askel on innoituksen nostatus. Tämä lienee kaikista olennaisin askel. Näin arvokas tehtävä sopii jättää runoilijan harteille.
Foster, S. Conant – Wheel Songs. Poems of bicycling. (1884)

Joitakuita saattavat innostaa myös ne mahdollisuudet, joita pyöräily tarjoaa matkamiehelle.
Murphey, Claude C. – Around the United States by bicycle (1906)

Jos edelliset herrat saivat teidät vakuuttuneeksi, mutta menopeli vielä puuttuu, niin siitä vaan ostoa harkitsemaan! Tässä on vähän selvitystä polkupyörän historiasta ja eri ratkaisuiden eduista.
Rider Dealer and Makerr – The Modern Bicycle and its accessories (1898 )

Nykyään on suurimmalta osin siirrytty jo entistä turvallisempaan ja monessa mielessä parempaan “safety” turvapyörään. Henkilökohtaisestikin suosin tätä ratkaisua. Tässä on oiva lukupaketti aiheesta.
Garrat, H.A. – The Modern safety bicycle (1899)

Polkupyörän hankittuaan harrastaja saattaa haluta ottaa kaiken ilon irti uudesta kapistuksestaan. Nykyään on runsaasti saatavilla erilaisia lisälaitteita polkupyörään. Niistä voi lukea esimerkiksi tästä luettelosta:
Rice Lewis & Son – Bicycle accessories (1900)

Oli polkupyörä miten laadukasta tekoa tahansa, joutuu sitä jossain vaiheessa korjaamaan. Tähänkin löytyy apua ja opastusta.
Burr, D.V. – Bicycle Repairing (1896)

Hyviä pyöräilyhetkiä!
Tekotaide

31.03.2013 10:39 | Mikko R.
«  |  »