Museoajoneuvopäivä aloittaa kesän tapahtumat

Kesän alun suurtapahtuma, valtakunnallinen museoajoneuvopäivä, järjestetään jälleen kesäkuun toisena lauantaina, 10.6.2017. Tapahtumia on ympäri maata. Vanhat Velot osallistuvat paraateihin ja karkeloihin kukin paikkakunnallaan. Päätapahtuma on jälleen Mobiliassa, jonka pihalle kokoontuu vanhoja autoja, moottoripyöriä ja polkupyöriä ja niiden ajajia esittelemään ajokkejaan ja järjestöjensä toimintaa ja vaihtamassa ja myymässä tavaraa. Vanhojen Velojen toivotaan taas tuovan nähtäväksi kummalisimpia pelejään ja myytäväksi tai jaettavaksi joutilaita osiaan niille, joille ne ehkä olisivat tarpeen. Tilaisuus Mobiliassa alkaa kello 10 ja jatkuu iltapäivään asti. Paikalla tarjolla huvien lisäksi syötävää ja juotavaa Mobilian kahvilassa.

Mansen Masinistit järjestävät Mustassalahdessa ajoneuvojen vuosisata tapahtuman, jossa esitellään museo, perinne- ja harrasteajoneuvoja suurelle yleisölle. Tapahtumaan pyritään saamaan esille edustava otos eri vuosikymmenten kulkuvälineistä. Myös höyryaluksia on paikalla. Ajoneuvoparaati saapuu Mustaanlahteen kello 10 ja jatkaa matkaa Mobiliaan 12.30. Joutilaita veloja toivotaan mukaan tähänkin tapahtumaan.

Lisää ajokauden tapahtumista uudessa Pikajalassa, joka ilmestyi sopivasti kesän korvalla. Lehteä saatavana myös Mobiliassa ja Vehoniemellä.

08.06.2017 19:41 | Markku L.
«  |  »