Vuosi vaihtuu, hallitus pysyy

Pyöräilyvuosi 2008 on päättymässä. Vanhat Velot ovat saaneet paljon uusia jäseniä, jotka toivottavasti pääsevät aktiivisesti mukaan toimintaan. Toistensa tapaaminen valkunnallisesti toimivassa yhdistyksessä ei ole vaivatonta. Tämän vuoksi olemme koettaneet järjestää kokoontumisajoja ja retkiä maan eri kolkkiin, vaikka Tampere näyttääkin olevan eräänlainen tukikohta. Syksyllä käytiin Pietarsaaressa Pelle Lillqvistin museossa. Pohjalaisia harrastajia näkyi tosin paikalla vähemmän kuin hämäläisiä.

Kesäinen retki Tyrvännölle oli huomattava tapahtuma. Siitä on erinomaisia kuvia Ylikartanon omilla sivuilla http://www.tyrvanto.net/ylikartano/ Tapahtumien alla.

Vapriikin Velomania-näyttely päättyi kesällä. Se keräsi kymmeniä tuhansia kävijöitä, ja oli merkittävin koskaan Suomessa järjestetty pyöränäyttely. Näyttelystä tehty kirja sai tänä vuonna Mobilia-palkinnon parhaasta liikennehistoriallisesta julkaisusta. Vanhat Velot oli merkittävästi mukana näyttelyjärjestelyissä ja kirjan tekemisessä.

Vanhojen velojen syyskokous kirjasi toimintasuunnitelmaansa ensi vuodelle suomalaisista pyörämerkeistä kertovan julkaisun tekemisen. Merkkiluettelon lisäksi julkaisuun koetetaan sisällyttää myös eri pyörämerkkien historiikkeja ja henkilökohtaisia muisteluksia pyöristä tai pyörämerkeistä. Talvi on hyvää aikaa panna ylös, jos jokin pyörä tai merkki on erityisesti jäänyt mieleen.

Tarkistathan näillä sivuilla olevasta merkkiluettelosta, että kaikki tuntemasi merkit ovat mukana. Puutteita on eniten Itä- ja Pohjois-Suomen tiedoista. Täydennykset voi toimittaa Mikko Råbergille osoitteeseen mr (at) sci.fi. Julkaisuun kaivataan myös kuvitusta. Valokuvien lisäksi lehtimainokset ovat erinomaista materiaalia.

Alkavan vuoden muuta toimintaa on mm. polkupyörien valokuvauskurssi, joka järjestetään loppukeväästä. Toiminnan tarkemmasta suunnittelusta vastaa yhdistyksen hallitus, johon syyskokouksessa valittiin samat tutut nimet kuin tänäkin vuonna.

Oikein hyvää pyöräilyvuotta 2009!

15.10.2008 14:55 | Markku L.
«  |  »