Sormet rasvaan, kevät tulee

Vuoden ensimmäinen Pikajalka on painettu ja kolahtaa postilaatikoihin ensi viikolla. Toivon, että lehti tarjoaa taas joitakin viihdyttäviä hetkiä vanhojen pyörien ystäville. Lehdessä tehdään selkoa mm. entisajan pyöräilijän pahimmista vitsauksista, joita eivät olleet huonot tiet ja hiostavat vaatteet vaan kimppuun käyvät koiralaumat. Niitä varten oli hyvä varata mukaan kuudesti laukeava.

Hiihtokausi jäi taaskin etelässä lyhyeksi, mutta siitä huolimatta tulossa oleva Pikajalka luo katsauksen myös tähän talviseen liikkumisen tapaan, jolla on vielä pitemmät juuret kuin pyöräilyllä. Kevättä odotellessa on hyvä pistäytyä myös verstaan puolella katsomassa, että kesäpyörät ovat ajokunnossa. Huoltoniksejä voi etsiskellä Vanhojen Velojen pyöränkorjausvideoista youtubesta. Näitä ohjeita kannattaa katsella vaikka kaiken jo osaisikin, niin viihdyttävää Heinosen Riston toiminnan seuraaminen on.

Hankien laskiessa alkavat myös pyöräilytapahtumat. Niihin on syytä alkaa harjoittelu pääsiäisen joutilaina päivinä. Innokkaimmat suuntaavat jo Mallorcan mäkiin, mutta ei pidä unohtaa länsirannikon keväisiä kelejäkään. Hyvää ajokautta kaikille.

18.03.2016 19:39 | Markku L.
«  |  »