Polkupyörämerkkikirja julkistettu

Vanhojen Velojen monivuotinen polkupyörämerkkien keräystyö saavutti huipentumansa lauantaina 12.6.2010 klo 12, kun Suomalaisia polkupyörämerkkejä- kirja julkistettiin museoajoneuvopäivän päätilaisuudessa Auto- ja tiemuseo Mobiliassa Kangasalla. Raikas sadesää piti kirjat tuoreena ja lukijat liikkeessä.

Kirjan julkisti Mobilian museonjohtaja Kimmo Levä, joka kiitti jäsenten pitkäjänteistä ja aktiivista työtä pyörämerkkien kartoituksessa. Vastaavaan laajamittaiseen panostukseen ei ammattimaisessa tutkimustyössä ole juuri mahdollisuuksia. Tutkijat paneutuvat usein käyttäytymisen ja tapojen tutkimiseen, harrastajat uhraavat taas mielellään aikaansa välineiden kehityksen selvittämiseen. Museokeskus Vapriikin amanuenssi Kimmo Antila totesi kirjan täyttävän ison aukon ajoneuvohistorian tutkimuksessa. Hän uskoi kirjalla olevan merkitystä niin harrastajien käytössä kuin museoalan ammattilaisten käsissäkin. Kalevi Lepon johtama toimituskunta ja keräämisen alulle pannut Mikko Kylliäinen saivat tekemisistään runsaasti kiitosta.

Kirjan myyntihinta jäsenille on 20 euroa. Se tulee myyntiin myös kirjakauppoihin ja alan museoihin, joissa sen hinta on noin 25 euroa. Lisätietoja markkuwlahtinen (at) gmail.com

05.04.2010 20:12 | Markku L.
«  |  »