Velomania-kirja

Velomania! Pyörällä halki aikojen, laaja tietoteos polkupyörän historiasta ilmestyy!

Museokeskus Vapriikki julkaisee 1.8.2007 laajan ja runsaasti kuvitetun tietokirjan polkupyörän historiasta. Velomania! Pyörällä halki aikojen on uuteen perustutkimukseen ja kansainväliseen tuoreeseen tietoon pohjautuva teos, jossa ensimmäistä kertaa kerrotaan suomeksi laajasti polkupyörän varhaisvaiheista ja pyörän tulosta Suomeen.

Velomania!-kirjasta järjestetään tiedotustilaisuus Tampereella museokeskus Vapriikin auditoriossa keskiviikkona 1.8. klo 10.00. Kirjan kirjoittajat ovat paikalla tiedotustilaisuudessa.

Kirjan kirjoittajat (Tekn. lis. Mikko Kylliäinen, VTM, tutkija Tapani Mauranen, FM, tutkija Tiina Männistö, kulttuuritoimittaja ja kriitikko Vesa Karonen sekä arkkitehti Markku Lahtinen) ovat pyörä- ja liikennehistorian parissa jo pitkään vaikuttaneita tutkijoita ja alan harrastajia.

Mikko Kylliäinen kertoo kirjan avausartikkelissa pyörän varhaisvaiheista aina paroni von Draisin vuonna 1817 keksimästä juoksukoneesta modernin ketjuvetoisen polkupyörän keksimiseen. Pyörän kehityskulku ei ole ollut suoraviivaista, vaan se on edennyt yrityksen ja erehdyksen kautta kohti nykyistä malliaan. Kaksipyöräisen kehitystahti tiivistyi 1860-luvun Pariisissa, missä ajoneuvo myös sai etupyöräänsä polkimet. Pyörät olivat aluksi samankokoisia, mutta nopeuden lisäämiseksi etupyörä alkoi kasvaa korkeutta niin, että lopulta sen halkaisijaa rajoitti vain ajajan jalan pituus. 1870-luvulla Englannista ja erityisesti Coventryn kaupungista tuli pyörän kehityksen ja valmistuksen “piilaakso”. 1870- ja 1880-luvut olivat polkupyöräteollisuuden innovatiivisinta kautta. Vuonna 1885 esiteltiin matala polkupyörämalli Rover, jossa käytettiin jo ketjuvetoa.

Kylliäisen toinen artikkeli “Pikakulkuri saapuu Suomeen” murtaa myyttejä suomalaisen pyöräilyn alkuajoista. Aikakauden sanomalehtiin ja arkistomateriaaliin nojaten artikkelissa osoitetaan, etteivät ensimmäiset pyöräilijät olleet vain ylioppilaslakkipäistä yläluokan väkeä, vaan myös kansanomainen pyöränvalmistus ja pyöräily alkoi varhain. Pyörä otettiin nopeasti myös hyötykäyttöön.

Tapani Mauranen jatkaa tarinaa 1890-luvulta eteenpäin. Hän tarkastelee artikkelissaan “Ajatte tuulenkeveydellä!” erityisesti tamperelaista pyöräilyä, pyöräkauppaa ja -teollisuutta. Artikkeli kertoo keitä pyöränkäyttäjät oikein olivat ja millainen oli tamperelaisen pyöränvalmistuksen tarina. “Ketterästi polkee faari, faarilla on jaguaari” ja “Peto kulkee pehmeästi” mainoslauseiden takaa löytyvät Kone ja Terä Oy:n tuotantoa olevat polkupyörät Jaguar, Peto ja Panther.

Tiina Männistö kertoo kirjassa naisten pyöräilyn alkuajoista ja pyörään liittyvästi innostuksesta. Vesa Karonen puolestaan valottaa kirjailijoiden pyöräkuvauksia aina pyöräilyn alkuajoilta näihin päiviin. Markku Lahtinen tutustuttaa lukijat hieman vähemmälle huomiolle jääneiden, mutta nykyään yhä suositumpien nojapyörien ja kinnereiden maailmaan.

Kirja on runsaasti kuvitettu. Valokuvaaja Reetta Tervakankaan hienot värivalokuvat polkupyöristä ja arkistojen kätköistä kaivetut kuvalöydöt tarjoavat lukijoille paljon tutkittavaa ja tarkasteltava.

Lisätietoja antaa: projektipäällikkö Kimmo Antila, Museokeskus Vapriikki 040 726 4590, kimmo.antila (at) tampere.fi

Velomania! Pyörällä halki aikojen. Toim. Kimmo Antila

Tampereen museoiden julkaisuja 98. Tampere 2007. Painopaikka: Saarijärven Offset Oy.
ISBN: 978-951-609-334-8.
256 sivua, runsas nelivärikuvitus. Ovh hinta 29 euroa.
Kirjaa myy Vapriikin museokauppa Vinssi.

23.07.2007 18:36 | Mikko R.
«  |  »