Wanha Voima

Olen Vanhojen Velojen jäsen nro. 138.

Olen myös jäsenenä Weteraanimoottorikerho Wanha Woima ry:ssä, jonka kotipaikka on täällä Oulaisissa. Lisätietoja Wanhan Woiman toiminnasta ja tapahtumista löytyy kerhon kotisivuilta osoitteesta www.wanhawoima.fi .

Wanhan Woiman toiminnasta lyhyen kaavan mukaan: Wanhan Woiman toiminta lähti liikkeelle 1990-luvun alussa maamoottoreista ja traktoreista. Kerhon vuosittainen päätapahtuma on pari viikkoa juhannuksen jälkeen järjestettävät Waltakunnalliset Weteraanikonepäivät. Tänä vuonna ne järjestetään jo 16. kerran.

Jo ensimmäisillä konepäivillä oli mukana maamoottoreiden ja traktoreiden lisäksi myös vanhoja autoja, moottoripyöriä, mopedeja ja polkupyöriä, sekä tietenkin rompetori. Vuosi vuodelta tapahtuma on laajentunut ja monipuolistunut. Oikeastaan tapahtuman nimeä olisi pitänyt muuttaa jo vuosia sitten vastaamaan paremmin sen sisältöä. Ehkä olisi oikeampaa puhua Weteraanikone- ja perinnepäivistä, sillä tuo perinteisten käsityötaitojen vaaliminen, työnäytökset, Naiswoiman perinnekokoelmat ym. ovat lisääntyneet vuosi vuodelta, kun tapahtumaa on monipuolistettu ja siihen on haettu uutta sisältöä.

Weteraanikonepäivien kävijämäärä on ollut viime vuosina säistä riippuen 15.000 – 20.000 vierasta. Maksavia jäseniä kerhossamme on yli tuhat ja alueellisesti heitä on ympäri Suomen Hangosta Lapin perukoille saakka. Weteraanikonepäivien kävijämäärän perusteella se on ehdottomasti tämän alan suurin tapahtuma Suomessa. Etelä-Suomen vastaavissa tapahtumissa on parhaimmillaankin päästy vain noin 3.000 vierailijan tasolle. Myös jäsenmäärän perusteella olemme Suomen suurin tämän alan kerho.

Vuosien saatossa kerho on rakentanut omilla varoillaan Oulaisiin myös toiminnallisen perinnekeskuksen, jossa on kahden suuren konehallin lisäksi erillinen hieman pienempi halli voimakoneita varten, sekä lukuisa joukko muita rakennuksia.

Olisimme erittäin kiitollisia, jos voisitte laittaa Vanhojen Velojen linkkisivuille Kerhojen ja yhdistysten kohdalle linkin myös Wanhan Woiman sivuille ja tapahtumien kohdalle linkin Waltakunnalliset Weteraanikonepäivät Oulaisissa 4.-6.7.2008.

Toinen asia jonka haluan tuoda esille Wanhan Woiman puolesta on ensi kesän Weteraanikonepäivät. Olemme jo nyt sopineet, että tänä vuonna pyrimme saamaan kaikki kaksipyöräiset entistä paremmin esille. Erityisesti polkupyörien esillesaanti on noussut ykkösasiaksi. Olisimme kiitollisia, jos pystyisitte organisoimaan tavalla taikka toisella Vanhojen Velojen piiristä vanhaa pyöräkalustoa Weteraanikonepäiville. Jos se vain on mahdollista toteuttaa, niin Weteraanikonepäiväthän voisivat olla jopa Vanhojen Velojen yhtenä retkeilykohteena tulevana kesänä. Samalla voisi myös Vanhojen Velojen toimintaa tehdä tunnetuksi.

Yhteistyöterveisin

Pekka Soukka

Waltakunnallisen Weteraanimoottorikerho Wanhan Woiman Webmasteri

06.02.2008 23:55 | Mikko R.
«  |  »