Luokitukset » tagin Ajankohtaista kaikki artikkelit


Hankkisinko polkupyörän?

Niinhän se on, että kevät ja pyöräilysäät ovat tulossa. Hitaasti, mutta varmasti. Moni on varmasti kysynyt itseltään otsikossa esittämäni kysymyksen. Itse olen jo vakuuttunut polkupyöräilyn hienoista puolista kävelemiseen tai hevoskyytiin verrattuna, mutta tiedän olevan paljon ihmisiä jotka eivät vielä ole polkupyöräilyyn innostuneet, tai jotka ehkä ovat ajatelleet polkupyörän hankkimisen olevan liian hankalaa. Olen koonnut heidän avukseen tällaisen pienen lukupaketin, jolla tietämätönkin pääsee takuulla alkuun pyöräilyharrastuksessa.

Ensimmäinen askel on innoituksen nostatus. Tämä lienee kaikista olennaisin askel. Näin arvokas tehtävä sopii jättää runoilijan harteille.
Foster, S. Conant – Wheel Songs. Poems of bicycling. (1884)

Joitakuita saattavat innostaa myös ne mahdollisuudet, joita pyöräily tarjoaa matkamiehelle.
Murphey, Claude C. – Around the United States by bicycle (1906)

Jos edelliset herrat saivat teidät vakuuttuneeksi, mutta menopeli vielä puuttuu, niin siitä vaan ostoa harkitsemaan! Tässä on vähän selvitystä polkupyörän historiasta ja eri ratkaisuiden eduista.
Rider Dealer and Makerr – The Modern Bicycle and its accessories (1898 )

Nykyään on suurimmalta osin siirrytty jo entistä turvallisempaan ja monessa mielessä parempaan “safety” turvapyörään. Henkilökohtaisestikin suosin tätä ratkaisua. Tässä on oiva lukupaketti aiheesta.
Garrat, H.A. – The Modern safety bicycle (1899)

Polkupyörän hankittuaan harrastaja saattaa haluta ottaa kaiken ilon irti uudesta kapistuksestaan. Nykyään on runsaasti saatavilla erilaisia lisälaitteita polkupyörään. Niistä voi lukea esimerkiksi tästä luettelosta:
Rice Lewis & Son – Bicycle accessories (1900)

Oli polkupyörä miten laadukasta tekoa tahansa, joutuu sitä jossain vaiheessa korjaamaan. Tähänkin löytyy apua ja opastusta.
Burr, D.V. – Bicycle Repairing (1896)

Hyviä pyöräilyhetkiä!
Tekotaide

31.03.2013 10:39 | Mikko R.

Retrokilpurit 2012

Retrokilpuritapahtuma Vaasassa 26.5.2012

Retrokilpurit 2012 on ensimmäinen Suomessa järjestettävä vanhojen kilpapyörien valtakunnallinen kokoontumisajo. Tapahtuman esikuvat löytyvät Italiasta (L’Eroica) sekä Ranskasta (Anjou Vélo Vintage). Retrokilpurit-tapahtumankin tarkoituksena on koota yhteen yli 25 vuotta vanhat kilpapyörät ja niiden harrastajat ei-kilpailuhenkisen ajelun ja rennon yhdessäolon merkeissä.

Aika ja paikka
Tapahtuma järjestetään lauantaina 26.05.2012 Vaasassa, Pohjanmaan perinteikkäässä polkupyöräkaupungissa. Keskuspaikkana on Vaasan auto- ja moottorimuseo (Myllykatu 18), joka toimii myös lähtö- ja maalipaikkana tapahtuman 65 ja 32 km:n pituisille yhteislenkeille.

Pidemmän reitin yhteislähtö tapahtuu klo 12.00 ja lyhyemmän klo 13.30 – näin maaliin saavutaan suurinpiirtein samaan aikaan. Matkan varrella voi nauttia ajelun ja hyvän seuran lisäksi mielenkiintoisista kulttuurihistoriallisista maisemista sekä taukopaikkojen antimista. Mahdollisten teknisten ongelmien varalta reitillä liikkuu myös huoltoautoja.

Ohjelma
Ajelun jälkeen museolla on mahdollisuus ruokailuun sekä opastettuun kierrokseen; mobiiliautojen lisäksi näytteillä on mm. mielenkiintoinen fillarikokoelma vaasalaisine pyörävanhuksineen – ja tietysti retrokilpureineen.

Museolla osallistujat voivat otattaa studiovalokuvan itsestään pyöränsä kanssa.

Piha-alueella on rompetori klo 10–12 sekä 16–18. Tällöin on mahdollisuus omatoimisesti ostaa, vaihtaa ja myydä retrokilpureita sekä niiden osia ja tarvikkeita – vaikkapa suoraan auton takakontista.

Tapahtumassa palkitaan mm. hienoin kilpuri ja paras retrohenkinen ajoasu sekä arvotaan kaikkien osallistujien kesken Tähtipyörän lahjoittama Wega 307 -naistenpyörä (arvo 599 €).

Illaksi on varattu mahdollisuus vapaamuotoiseen yhdessäoloon Ravintola Strampenilla.

Järjestäjä ja lisätiedot
Tapahtuman järjestää pyörävanhusten ystävien, keräilijöiden ja kuljettajien yhdistys, Vanhat Velot ry. Osoitteesta www.retrokilpurit.blogspot.com löytyy tarkempi ohjelma ja muuta ajantasaista informaatiota. Lisätietoa saa myös sähköpostitse retrokilpurit@netti.fi tai puhelimitse 040 550 4428.

Osallistuminen
Sitova ilmoittautuminen tapahtuu maksamalla osallistumismaksu Vanhojen Velojen tilille FI3180001670851881.
Osallistumismaksu on 20 € mikäli ilmoittautuminen tapahtuu 15.4. mennessä. 15.4.–20.5. välisenä aikana ilmoittautuville osallistumismaksu on 30 €. Maksettaessa on mainittava osallistujan nimi sekä puhelinnumero/sähköpostiosoite.

Maksu sisältää osallistumisen yhteislenkkiin, taukopaikkojen tarjoilut, ruokailun, opastetun museokierroksen, studiokuvauksen, pikajalka-lehden sekä osallistumisen pyöräarvontaan.

Osallistujat vastaavat itse tapahtuman aikaisesta vakuutusturvastaan.

28.01.2012 16:12 | Mikko R.

Pikajalka 1/2011 painossa

Kevään lehti tulee kohta postiluukusta, jos olet varmistanut sen saannin jäsenyydelläsi. Lehdessä käsitellään mm. maastopyöräilyä, sen syntyä ja tuloa Suomeen. Lisäksi alkaa juttusarja sotapyöristä.

Vakipalstoilta löytyy mukavaa jutun juurta. Otteita pinnojen väleistä: “Poliisi pysäytti lähellä kotiaan valottomalla pyörällä hämärässä ajavan naishenkilön ja totesi viranomaisäänellä: ”Teillä ei ole valoja!” Pyöräilijällä oli huomautukseen looginen vastaus: ”Ei meillä ole vielä ketään kotonakaan.”

Lehdessä on myös kesän ajo-ohjelma, joka alkaa kokoontumisajoilla Lahdessa jo toukokuun 14. päivänä. Nyt kelit suosivat pyöränlaittajaa. Ei kun toimeksi, että on tuoda näytille jotakin kiinnostavaa.

Tavataan Lahdessa!

14.04.2011 19:05 | Markku L.

Pikajalka tulossa - syyskokous Tampereella

Syksyn Pikajalka ilmestyy marraskuun 20. päivän paikkeilla. Lehden teemana on Vaasa, mutta jutut käsittelevät kyllä paljon muutakin: Saharan valloitusta jatketaan, Suomen ensimmäistä pyörätehdasta arvellaan, pyöräilevästä papista piirretään profiilia ja ulkomaiden pyörämuseoissakin käydään.

Syyskokous järjestetään Tampereella lauantaina 4.12. tutustumalla Arvo Uotilan hienoon pyöräkokoelmaan. Tarkempi kutsu Pikajalassa. Kokouksessa käsitellään sääntömuutosta, jonka tarkoitus on ruveta käsittelemään yhdistyksen toiminta- ja talousasiat yhdessä vuosittaisessa kokouksesta kahden sijasta. Tämä vapauttaa toimintatarmoa tapaamisajoihin, koulutukseen ja vaikka rompepäiviin.

01.11.2010 20:43 | Markku L.

Syyskokous Virroilla

Vanhat Velot ry:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään Virtain kirjastotalolla lauantaina marraskuun 28. päivänä klo 13.30 alkaen. Esillä sääntömääräiset asiat, hallituksen nimeäminen ja toimintasuunnitelman ja talousarvion käsittely.
Kokouksen jälkeen julkistetaan Vanhat Velot ry:n kustamana ja tekn. lis. Mikko Kylliäisen toimittama kirja I. K. Inha: Muistelmiä polkupyöräretkeltäni. Mikko Kylliäinen kertoo tilaisuudessa Inhan matkasta ja kirjan sisälllöstä.
Inha oli kotoisin Virtain Jäähdyspohjan kylästä, missä pidetään yllä häneen liittyvää perinnettä.

27.10.2009 10:30 | Markku L.

Velot Juankoskella

Juankoski

Vanhat Velot ry:n varapuheenjohtaja Kalevi Lepo ja jäsen Kari Oksman luovuttavat Tapio-lehdessä n:o 16 (17.4.1869) olevaa Strömsdahlin pyöränwalmistusuutista Juankosken Kulttuurihistoriallisen Seuran puheenjohtajalle Marja-Sisko Pihlille ja Juankosken kaupunginjohtajalle Petri Kangasperkolle.

Juankoskella Masuuni Brunoussa 30.8.2009. Kuva Juhani Örn.

06.09.2009 10:52 | Mikko R.

Merkkiluettelo

Merkkiluetteloa on päivitetty, lisäksi tein luettelon paikkakunnittain. Olkaa ystävälliset ja katsokaapa listan puutteet. Kaikki vuosiluku ja valmistaja tiedot ovat erittäin tervetulleita. Tiedot osoitteeseen mr(at)sci.fi

Listat on ladattavissa seuraavasta osoitteesta

07.08.2009 18:40 | Mikko R.

Polkupyöriä valokuvaamaan

Vanhat Velot järjestää koulutusillan polkupyörien valokuvaamisesta keskiviikkona 27. toukokuuta klo 18-21 Tampereella Vapriikin alueella.

Ammattivalokuvaaja Jyrki Nisonen antaa ohjeita kuvan sommittelusta, kohteen valaisemisesta ja taustan hallitsemisesta.

Tervetuloa mukaan kehittymään näkemisessä ja kokemisessa. Digikamera mukaan, ja vaikka oma pyörä tai muuta pyörärekvisiittaa.

26.05.2009 10:08 | Markku L.

Päivityksiä

Sivusto vaihtaa serveriä 25.5.
Lähipäivinä saattaa olla useampia käyttökatkoksia, myös forumin osalta. Pahoittelut mahdollisesta haitasta!

terv. admin

25.05.2009 17:41 | admin

Kevätkokous pidettiin Porvoossa

Vanhat Velot ry:n kevätkokous pidettiin aurinkoisessa Porvoossa lauantaina 25.4. kahvila Paahtimossa jokirannassa. Kokouksessa hyväksyttiin edellisvuoden tilinpäätös ja vuosikertomus. Varsinaisten asioiden ohella saatiin kuulla henkilökohtaisia muistoja Porvoon pitkästä ja maineikkaasta pyöräilyhistoriasta. Kilpapyöräilijälegendat Harry Hannus ja Ole Wackström muistelivat nuoruutensa kilpailuvietin heräämistä, voittojen sumaa ja ankeitakin ajoja, kun sairasauto poimi jäätyneitä ajajia matkalta sairaalaan lämpökaappiin.

Päivän valmisteluista vastannut Esa Aallas tutustutti veloja vielä vanhaan kaupunkiin ja paikkoihin, joissa 200 vuotta sitten järjestettiin Porvoon valtiopäivät.

13.04.2009 09:23 | Markku L.

Fillari-expo

Helsingin messukeskuksessa järjestetään perinteinen pyörämessutapahtuma 13.-15.3.2009. Mukana uutena laaja pyörämatkailuosasto.

08.03.2009 12:59 | Markku L.

Pyöräilyä Ranskassa

Nyt on aika ruveta valmistautumaan pyöräilykevääseen.

Urheilutoimittaja ja kirjailija Antero Raevuori kertoo otsikolla Pyörät pyörivät Ranskassa: Ranskan teillä pyörän päällä. Tampereen Vanha kirjastotalo, luentosali, perjantaina 20.3. 16.30-17.30. Vapaa pääsy.

08.03.2009 12:52 | Markku L.

Vuosi vaihtuu, hallitus pysyy

Pyöräilyvuosi 2008 on päättymässä. Vanhat Velot ovat saaneet paljon uusia jäseniä, jotka toivottavasti pääsevät aktiivisesti mukaan toimintaan. Toistensa tapaaminen valkunnallisesti toimivassa yhdistyksessä ei ole vaivatonta. Tämän vuoksi olemme koettaneet järjestää kokoontumisajoja ja retkiä maan eri kolkkiin, vaikka Tampere näyttääkin olevan eräänlainen tukikohta. Syksyllä käytiin Pietarsaaressa Pelle Lillqvistin museossa. Pohjalaisia harrastajia näkyi tosin paikalla vähemmän kuin hämäläisiä.

Kesäinen retki Tyrvännölle oli huomattava tapahtuma. Siitä on erinomaisia kuvia Ylikartanon omilla sivuilla http://www.tyrvanto.net/ylikartano/ Tapahtumien alla.

Vapriikin Velomania-näyttely päättyi kesällä. Se keräsi kymmeniä tuhansia kävijöitä, ja oli merkittävin koskaan Suomessa järjestetty pyöränäyttely. Näyttelystä tehty kirja sai tänä vuonna Mobilia-palkinnon parhaasta liikennehistoriallisesta julkaisusta. Vanhat Velot oli merkittävästi mukana näyttelyjärjestelyissä ja kirjan tekemisessä.

Vanhojen velojen syyskokous kirjasi toimintasuunnitelmaansa ensi vuodelle suomalaisista pyörämerkeistä kertovan julkaisun tekemisen. Merkkiluettelon lisäksi julkaisuun koetetaan sisällyttää myös eri pyörämerkkien historiikkeja ja henkilökohtaisia muisteluksia pyöristä tai pyörämerkeistä. Talvi on hyvää aikaa panna ylös, jos jokin pyörä tai merkki on erityisesti jäänyt mieleen.

Tarkistathan näillä sivuilla olevasta merkkiluettelosta, että kaikki tuntemasi merkit ovat mukana. Puutteita on eniten Itä- ja Pohjois-Suomen tiedoista. Täydennykset voi toimittaa Mikko Råbergille osoitteeseen mr (at) sci.fi. Julkaisuun kaivataan myös kuvitusta. Valokuvien lisäksi lehtimainokset ovat erinomaista materiaalia.

Alkavan vuoden muuta toimintaa on mm. polkupyörien valokuvauskurssi, joka järjestetään loppukeväästä. Toiminnan tarkemmasta suunnittelusta vastaa yhdistyksen hallitus, johon syyskokouksessa valittiin samat tutut nimet kuin tänäkin vuonna.

Oikein hyvää pyöräilyvuotta 2009!

15.10.2008 14:55 | Markku L.

Ajo-ohjelma 2008

Ohjelmassa on tänä vuonna pyöränosien rompetori Mobiliassa, vanhojen polkupyörien kokoontumisajot Retulansaarella ja syysmatka Pietarsaareen.

La 7.6. Velot osallistuu kansallisen museoajoneuvopäivän viettoon klo 10-15 tuomalla vanhoja polkupyöriä esille sekä järjestämällä pyörien ja pyöränosien osto-, myynti- ja vaihtotorin Kangasalla sijaitsevassa auto- ja tiemuseo Mobiliassa.
Jos aiot myydä tavaraa, ota viimeistään edellisenä päivänä yhteys Reijo Lehtoseen puh. 050 5317473, varaa 2 eurolla itsellesi paikka. Tilaisuus on ensisijaisesti jäsenille, ei ammattimaisille kauppiaille. Tervetuloa muutenkin vaan pyörinesi mukaan.
Autoa ei saa myyntipöytämme viereen, joten toivomme, että ainakin isoimmat tavarat tuotaisiin paikalle klo 9.30 mennessä.
Kansallista museoajoneuvopäivää vietetään maassamme muuallakin, katso www.mobilia.fi/. Voit osallistua tapahtumaan vaikkapa omalla kotipihallasi.

Su 3.8. Vanhojen polkupyörien kokoontumisajot Tyrvännön Retulansaarella. Kokoontuminen klo 10.30 Hauhon Alvettulan ja Valkeakosken Tykölän välisellä tiellä (3073) paikassa, joka on Alvettulan suunnalta tultaessa ennen Retulansaaren tienhaaraa ja jonne Pälkäneen-Hämeenlinnan tieltä (57) on noin 2,5 km matka. Paikalla on rastilippu merkkinä tienohessa.
Sonnustautumisen ja lyhyen tilanneselvityksen jälkeen nousemme pyörille klo 11 ja ajelemme opastetusti Retulansaaren Myllymäelle noin 3 km matkan. Täällä on paikan ja seudun tunteva opas meitä vastassa.
Nautimme kahviossa kahvit. Kuuntelemme johdatuksen paikan nykyisyyteen ja menneisyyteen. Pääsemme oppaan johdolla tutustumaan Ylikartanon museoon ja ajokaluvarastoon. Kiertelemme jalan ja pyörillä kartanon ja saaren maisemissa. Yhteensä vierailu perillä kestää kolmisen tuntia.
Velojen retkiyhteyshenkilö on K.Lepo puh. 0400 505809. Retulansaaren verkkosivut www.ylikartano.fi ja www.kulttuuriperintö.fi. Tervetuloa kaikki mukaan!

La-su 27.-28.9. Höstresa, syysmatka Pietarsaareen. Matka tehdään 27.9. klo 10.06 Helsingistä Ouluun lähtevässä junassa IC 847. Juna saapuu Pännäisiin noin klo 14.40, sieltä on bussiyhteys Pietarsaareen. Muuten ja muualta päin saapuville: Pännäisissä voi liittyä retkikuntaan mukaan.
Majoittumisen jälkeen perillä seuraa tutustumista kaupunkiin, yhteinen illallinen ja kulttuuripitoista ohjelmaa.
Sunnuntaina aamiaisen jälkeen siirrymme lainapyörillä tai vuokrabussissa Alholmaan, Pietarsaaren Moottorimuseoon. Museo on retkemme pääkohde, ja meille sen esittelee museon tirehtööri, vanha velo Pelle Lillkvist.
Museolla saattaa vierähtää toinenkin tunti. Paluuaikataulusta voimme sopia yhdessä illalla, ja toki kotiin voi palata omankin aikataulun mukaan.
Majoitusjärjestelyn vuoksi matkalle tulee ilmoittautua (nimi, puhelinnumero, miel. sähköposti) 30.8.2008 mennessä Markku Lahtiselle puh. (03) 3771169. Kukin makselee matkantekonsa, majoituksensa ja muut itse, mutta yhdessä sopien ja liikkuen on mahdollista selviytyä edullisesti.
Ohjelma varmennetaan kirjeellä ilmoittautuneille syyskuun puoliväliin mennessä. Jos yhdistys päätyy pitämään syyskokouksensa Lillkvistin museolla (selviää myöhemmin), matkasta tiedotetaan jäsenistölle lähetettävän kokouskutsun mukana.
Pellen puhelinnumero on 050 5251234, Pietarsaaren verkkosivut www.jakobstad.fi; juna-aikataulut www.vr.fi. Tervetuloa Pietarsaareen, välkommen! t. Pelle Lillkvist ja Vanhat Velot.

Ohjeita kokoontumisajoihin osallistumisesta ja niiden järjestämisestä on Pikajalan 1/2002 Huoneentaulussa. Katso myös Ajankohtaista-otsikon alta, Velojen veppisivuilta, mahdollisia lisätietoja. Tilaisuudet ovat avoimia muillekin kuin jäsenille. Jäsenmerkit mukaan tapahtumiin. Kauden muunlaisista pyörätapahtumista löytyy tietoa esimerkiksi Pyöräilykuntien verkosto ry:n internetosoitteesta www.poljin.fi sekä tämän lehden Menoa ja meininkiä -palstalta.

Kalevin puolesta Mikko

29.04.2008 07:10 | Mikko R.

Fillarifestari 2008

Valtakunnallisen pyöräilyviikon nelipäiväinen päätapahtuma Helsingissä järjestetään Mellunkylässä 15.-18.5.2008.

Tässä fillaristien suuressa ja maksuttomassa kansanjuhlassa on tarjolla liikuntaa, kulttuuria ja paljon pyöräilyasiaa.

FillariFestarin järjestävät aktiiviset, paikalliset asukasjärjestöt yhteistyössä keskeisten liikenneturvallisuuteen ja pyöräilyyn liittyvien järjestöjen ja seurojen kanssa. Lisäksi tapahtumassa ovat mukana monet yritykset ja viranomaiset sekä Helsingin kaupunki.

Tapahtuman toteutumisen ovat mahdollistaneet mm. Helsingin kaupungin kulttuuriasiankeskuksen Kulttuuriraide -hankkeen, liikuntaviraston ja Terve ja turvallinen kaupunki -projektin myöntämät tuet. Tapahtuman koordinoinnista ja tiedotuksesta vastaa KontuKeskus ry, joka tuottaa myös 12.6.2008 Kontulan ostarilla järjestettävän OstariFestarin ja 16.8.2008 Itä-Helsingin suurimman yksittäisen kulttuuritapahtuman KontuFestarin.

Lisätietoa: KontuKeskus ry, Ilkka Tuominen, puh. 050-380 80 65, sähköposti: info(at)alueportaali.net

Alustavasti on ollut puhetta että Vanhoille Veloille saataisiin oma “parkkipaikka” johon voisi pyörät tuoda kaikelle kansalle näytille.

28.04.2008 14:11 | Mikko R.

Pyöräilyn ylistyslaulua kuultiin Vapriikissa

Kevätkokous pidettiin Vapriikissa 13.4. klo 11. Tilinpäätös ja toimintakertomus hyväksyttiin.

Vapriikin luennoista on vielä jäljellä
16.4. Professori Marjatta Heikkilä-Rastas: Turnyyrihame vai pyöräilyshortsit? – polkupyöräilyn vaikutukset pukeutumiseen

Museokeskus Vapriikki ja Tampereen pyöräkauppiaat järjestivät museotoimenjohtaja Toimi Jaatisen johdolla Velomania-nayttelyyn liittyvän pyöräilyaiheisen seminaarin. Asiantunteva osanottajajoukko, jossa erottui runsaasti Vanhojen velojen ja Oskari Jalosen seuran jäseniä, sai kuullaksensa peräti mielenkiintoisia alustuksia pyöräretkien filosofisista aspekteista, eikä se voinut olla ihastumatta pyöräilyaiheisiin musiikkiesityksiin. Aiheesta lisää mm. seuraavassa Poljin-lehdessä.

29.02.2008 15:08 | Markku L.

Kevään Pikajalka

Kevään Pikajalkaa valmistellaan. Tässä numerossa käsitellään erityisesti konservointikysymyksiä ja Kiinan pyöräilyn monimuotoisuutta. Juttuja kannattaa tarjota muistakin ajankohtaisista aiheista.

Lehteen tulevat artikkelit tulisi toimittaa päätoimittajalle 15.3. mennessä osoitteella jori.montonen(at)tut.fi.

25.02.2008 22:16 |

Pyöräilyviikon avaus 12.5.07

Museokeskus Vapriikin Velomania-näyttelyyn liittyen järjestetään lauantaina 12.5. pyöräilyviikon avajaistempaus klo 13-15.

Tapantuman aikana Vapriikkiin kypärä päässä pyöräilleet pääsevät näyttelyihin maksutta! Pienille ja vähän suuremmille suunnatut elämykselliset opastuskierrokset Velomania!-näyttelyyn alkavat tasatunnein. Pihalla on taitoajarata ja pyörätohtoreita neuvomassa pyöränhuollossa. Ohjelmaa on niin Vapriikin pihalla kuin polkupyöränäyttelyn sisälläkin.

Liikenneturvan pyöräilijän taitoajoradalla voi kokeilla ajotaitojaan. Taitoajoradalle tarvitaan oma pyörä ja kypärä eikä pyörässä ei voi olla apupyöriä, yläikäraja on 13 vuotta. Radalla testataan pyöräilijän taitoa ajaa suoraan tai yhdellä kädellä ajamista. Paikalla ovat myös moottoripyöräpoliisi ja fillaripoliisi pyörineen sekä pyörätohtori, joka neuvoo pyörien huollossa. Esittelyssä on myös nojapyöriä.

Pyöräilijän tietovisassa selviää, tietääkö pyöräilijä, kuka risteyksissä väistää ketäkin. Kisaan osallistuneiden kesken arvontaan pyöräilykypärä.

Tapahtuma liittyy näyttelyyn Velomania! Pyörällä halki aikojen. Näyttelyyn järjestetään kierrokset ja opastus tasatunnein seuraavasti:

klo 13 ja klo 14 Pikajalan polkimilla kierrokset, 5-10 -vuotiaille.

klo 15 Kuinka iso pyörä pyörii? -opastus yli 10-vuotiaille.

Yhteistyössä: Liikenneturva, Liikkuva poliisi/Tampereen yksikkö, Pirkan Pyöräily, Pyörä- ja luistinhuolto M&M, Pyöräpaja Sampo ja Tampereen kihlakunnan poliisilaitos.

Tiedustelut: (03) 5656 6966

Vapriikki

Terv. Kimmo Antila/Vapriikki

10.05.2007 17:38 |

Kesäkauden uutisia

Turussa paikalliset harrastajat kokoontuvat kesäkuukausien toisena maanantaina klo 19.00-21.00 Vanhalla suurtorilla. Seuraavat 13.6, 11.7, 8.8 ja 12.9.

Kauden 2005 Ajo-ohjelma on ilmestynyt. Huomaa, että Vanhojen Velojen Pyöräpaja on jo la 14.5. Tampereen Tallipihalla.

Uusi Pikajalka 1/2005 (8) on ilmestynyt. Pyörävanhusten Äänenkannattajaa voi 5 euron hintaan ostaa vaikkapa Mobiliasta, Pyörätallilta, Vehoniemeltä, Kangasalan kirjakaupasta tai Reijo Lehtoselta, os. Mäkikatu 55 Tampereen Pispalassa.

Velojen jäsenille lisänumerot Lehtoselta maksavat 4 euroa kappale. Kirjastoille ja järjestöille tilattuna lehti maksaa 10 euroa per vuosi. Pikajalka-lehden numeroita 3, 4, 5, 6 ja 7 on myös vielä myynnissä.

Reijo Lehtoselta saa myös jäsenanomuslomakkeen sisältävää Vanhat Velot ry:n esitettä.

Paita päälle ja raitille. Vanhat Velot ry on teettänyt sarjan pitkähihaisia, harmaaraidallisia flanellipaitoja. Niihin on kirjattu yhdistyksen nimi rintamukseen. Paitojen tilaustiedot löytyvät Pikajalan 1/2005 sivulta 43. Paidan kuva on edellisessä lehdessä.

Velojen jäsenistölle: Muista jäsenmaksusi 20 Eur, jos se on vielä maksamatta. Tili 800016 – 70851881.

Vanhat Velot esittäytyi 2004 Kevään Fillari messuilla ja sieltä on peräisin pyörän historiasta kertova esite.

22.07.2005 13:11 |