Luokitukset » tagin Pyörämerkit kaikki artikkelit


Päivitetty merkkilista

Päivitetyt pyöränmerkkilistat on luettavissa allaolevasta linkistä. Listalta puuttuu erittäin todennäköisesti merkkejä. Toivomme tietoja päivitettävän. Tiedot osoitteeseen mr(at)sci.fi

Listat on ladattavissa seuraavasta osoitteesta


Samoin on ajatuksissa pyörän etumerkkien kuvien kerääminen. Jos sinulla on kokoelma merkkejä ja voisit antaa sen kuvattavaksi, ole ystävällinen ja sovi toimenpiteistä Markku Lahtisen kanssa. markkuwlahtinen(a)gmail.com04.12.2010 16:04 | Mikko R.

Merkkiluettelo

Merkkiluetteloa on päivitetty, lisäksi tein luettelon paikkakunnittain. Olkaa ystävälliset ja katsokaapa listan puutteet. Kaikki vuosiluku ja valmistaja tiedot ovat erittäin tervetulleita. Tiedot osoitteeseen mr(at)sci.fi

Listat on ladattavissa seuraavasta osoitteesta

07.08.2009 18:40 | Mikko R.

Pyörämerkit talteen

Vanhat Velot ry. on vuosikausien ajan kerännyt tietoa suomalaisista pyörämerkeistä. Tietoja on julkaistu Pikajalka-lehdessä ja yhdistyksen kotisivuilla. Tänä vuonna on tarkoitus painattaa aiheesta kirjanen, johon merkkiluettelon lisäksi tulee suosittuihin merkkeihin liittyviä muisteluksi, pyörämainoksia ja pyöränvalmistajien historiikkeja.

Toivomme, että mahdollisimman moni ehtisi vielä tarkistamaan ja täydentämään oheisessa luettelossa olevia tietoja Mikko Råbergille, joka vastaa luettelon päivityksestä. Hänelle voi myös toimittaa omia muisteluksiaan, selvityksiään ja valokuviaan julkaistavaksi.

Erityisesti kaipaamme lisää tietoja Itä- ja Pohjois-Suomen pyörämerkeistä, joita on kertynyt muuta maata vähemmän.

Suomalaisia-pyoramerkkeja.pdf

08.03.2009 13:04 | Markku L.

Pikajalat ja pyörämerkit

Nyt Pikajalat on ladattavissa seuraavasta osoitteesta, kuten myös lista tunnetuista Suomalaisista pyörämerkeistä.

Vanhat Velot ry:n yksi tavoite on selvittää, montako suomalaista pyörämerkkiä on ollut olemassa. Merkkiselvityksen tarkoituksena on paitsi tehdä vielä tutkimatonta osaa suomalaisesta kulttuurihistoriasta tunnetuksi, myös helpottaa vanhojen polkupyörien ajoittamista. Merkkejä on julkaistu Pikajalka-lehden numerosta 1/2003 lähtien neljä aakkosta kerrallaan. Merkkejä on tällä hetkellä tiedossa noin 500, mutta ne on kerätty melko suppealta alueelta: pääasiassa Helsingin, Turun, Tampereen ja Vaasan ympäristöstä.

On syytä olettaa, että vielä toiset 500 merkkiä puuttuvat luettelosta. Tiedot luettelossa eivät ole täydellisiä monenkaan merkin osalta.

Osa pyörämerkkien keräilijöistä on säikähtänyt tavoitettamme saada tietoja pyörämerkkien valmistusajasta ja valmistajista mahdollisimman kattavasti. Tämä on tavoite: kaikki suomalaisia pyörämerkkejä koskeva, vaikka vajavainenkin tieto on tervetullutta, sillä tätä työtä ei kukaan muu tee, elleivät pyöräharrastajat itse.

Mikäli tiedät merkkejä joita et löydä listasta yhdistys ottaa mielellään tiedon vastaan. Meilaa osoitteeseen mr (a) sci.fi.

Vanhojen Velojen kuvia löytyy lisää tästä linkistä. Kuvia on mahdollista kommentoida ja toivoisinkin kommenttia sekä pyörien omistajilta että muilta. Jos aiot tulostaa merkki-tiedoston kannattaa tulostaa 15 ekaa sivua.

Mikko

23.08.2008 09:31 | Mikko R.

Vuosi 2008

Yhdistyksen syyskokouksessa jäsenmaksuksi vahvistettiin 20 Euroa jäseneltä ja 60 Euroa kannattajajäseneltä. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa M Lahtinen. Jäseniksi valittiin O Lehto, R Lehtonen, K Lepo, M Råberg, H Salokannel ja uuten J Montonen. Varalle R Pääsky sekä uusina E Aallas ja H Mäkinen.

Yhdistyksen toimitasuunnitelmassa mainittiin tärkeinpinä toiminnan laajentamista ja jäsenhankintaa. Kevätkokous järjestetään Velomania-näyttelyn oheistapahtumien yhteydessä. Pyörien entisöintiin liittyvää koulutusta tullaan järjestämään. Kookontumisajot, tai useampia. Syyskokous järjestetään esitelmätilaisuutena tai tutustumisena johonkin yhdistyksen toimintaa lähellä olevaan kohteeseen.

Polkupyörämerkkien kerääminen jatkuu. Näitä julkaistiin Alfamerin julkaisemassa kirjassa Nostalgiset Polkupyörät. Näiden sivujen keskusteluosioon voi kirjoittaa uusia merkkejä, jotka eivät tulleet em kirjassa mainittua.

Pikajalka lehti ilmestyy kahdesti huhtikuussa ja marraskuussa. Artikkelit ja tarinat ovat tervetulleita. Yhteys Lahtiseen

Hyvää Pyöräharrastusvuotta 2008 kaikille

01.01.2008 18:52 |